Blog

De lente ontwaakt

Gepost op: 14-03-2016 14:23 door Esther Brattinga

IMG_2514

 

De lente ontwaakt, volop inspiratie voor alles wat komen gaat.

Ik denk, dat iedereen wel eens momenten heeft waarbij je niet toekomt aan de dingen die je eigenlijk erg graag doet. Voor mij is dat het delen van mijn passie voor het interieurvak, leuke evenementen en top adresjes. Drukke wintermaanden achter de rug en met die donkere avonden het gevoel, dat de dag om 18.00 uur al ophoudt !

Maar we gaan weer heerlijk het voorjaar tegemoet. Wat een energie krijg ik daar altijd van. Zin in mooie bloemen op tafel en gezellige planten in een eenvoudige terracotta pot. Ja ………….. ze zijn weer helemaal terug. Overdecoreren met planten is helemaal van nu. Past het bij jou en bij jouw huis, durf dan voor een leuke plantenhoek te gaan. Direkt een enorme sfeermaker in huis en je wordt er ook nog eens blij van.

Kortom: op naar veel leuke momenten dit jaar en genieten van al het moois om ons heen.

IMG_3297

Elke maand een verrassing voor jezelf !

Gepost op: 16-03-2015 09:57 door Esther Brattinga

IMG_2683

Elke maand een verrassing voor jezelf, een verrassing per post. Daar had ik wel zin in.

Het zijn nieuwe ontwerpers die je gaan verrassen met woonaccessoires, sieraden, stationary …………… allemaal leuk, toch ! Ik heb inmiddels mijn eerste box ontvangen met leuke goodies. Dit keer een tas van ontwerper YACO. “This is not a plastic bag” is een duurzame tas, eenvoudig vormgegeven en gemaakt van stevig denim en zelfs reversibel. Deze ligt alvast in mijn auto.

Van ontwerpster ByVIRANIE kreeg ik een set “groeikaarten” met zaden. Als ik het helemaal goed ga doen, zouden uit deze kaarten vergeet-me-nietjes gaan groeien. Leuk experiment voor mijn zoon ! Ook ByVIRANIE ontwerpt producten met (grotendeels) gerecyclede of duurzame producten.

Word jij ook blij van leuke goodies ? Kijk dan zeker op de site van www.goodiegoodness.com. De eerste box was alvast een leuke verrassing !

“Take your pleasures seriously” – Charles Eames

Gepost op: 02-03-2015 15:45 door Esther Brattinga

foto 2 kopie 2

foto 3 kopie     foto 4 kopie 2

What is a classic ? “A classic is not a classic front the very beginning. It starts by breaking the mould. It doesn’t become a classic by conforming to established  norms; instead, it questions these established norms. A classic becomes a classic because it wins the battle: first against the products that already exist and then against all of the new products that it must beat out. A classic comes from a different era and yet is contemporary and current. It is iconic without trying to be iconic. It has the qualities of a piece of art without trying to be art. It is forever fresh. When it was presented for the first time, it was new – and it will stay new until another product breaks the mould and challenges it and questions the established norms. It is important to Vitra to produce these outstanding products from the past until they are no longer relevant. At the same time, we develop products together with the most talented people of our age – in the hope that one of them will one day become a classic.” – Rolf Fehlbaum –

Onlangs heb ik een fantastisch bezoek gebracht aan Vitra House in Weil am Rhein, een klein plaatsje in Duitsland dichtbij de grens met Zwitserland. Stond al erg lang op mijn verlanglijstje. Ik werk al enige tijd met de collectie van Vitra. Toonaangevende, internationale ontwerpers creëren inspirerende meubelen en accessoires voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Alom bekend staat Vitra vanwege zijn klassiekers, onafgebroken in productie sinds de jaren 1950.

Het was heerlijk toeven. Even in alle stoelen en banken kruipen en heerlijk genieten van de sfeer, de nieuwste modellen en de prachtige kleuren. Ik houd wel van out of the box denken, zoals jullie weten. Het creëren van een persoonlijk interieur. Met een Vitra meubel of accessoire lukt dat zeker……………… uiteraard wanneer je er van houdt. Vitra maakt veel gebruik van kunst, de grote planten zijn weer terug en voor nu het toepassen van pasteltinten. I love it ! Er mag best iets geks in je interieur, iets dat niet helemaal klopt maar daardoor zo leuk is. Dat maakt je interieur persoonlijk. Zijn klassiekers de nieuwe trend ? Misschien wel ……….. klassiekers zijn zeker kwalitatief hoogstaand en daardoor duurzaam. Maar bovenal heel gaaf !

 

Een kleine inspiratour

foto 5 kopie 2     foto 1

foto 5 kopie 3     foto 3

foto 5 kopie     foto 4 kopie

foto 1 kopie     foto 2 kopie

foto 4 kopie 3     foto 5

Ben je ook liefhebber ? Zet dan zeker het Vitra House op je lijstje. Natuurlijk kun je ook alvast inspiratie opdoen op de website of bezoek een dealer in Nederland. Doen !

www.vitra.com

 

Verhalenvertellers

Gepost op: 01-12-2014 13:07 door Esther Brattinga

Schermafbeelding 2014-04-08 om 19.41.34

Een vleugje traditie gecombineerd met moderne collages: beeldend kunstenaar Marga van Oers maakt kleine kunstwerkjes op oude Hollandse witjes, allen met een eigen verhaal.

Leuk ! www.storytiles.nl

 

Sectie C, absoluut de moeite waard !

Gepost op: 24-10-2014 17:50 door Esther Brattinga

foto 3 kopie     foto 2 kopie 2

Vanmiddag heb ik nog even voor het laatst mogen genieten van alle creativiteit op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Sectie C stond absoluut op mijn programma. Wat een inspirerende plek om te zijn. Een verzameling van gebouwen met huisvesting voor een grote groep creatieven. Vooral Collaboration-O is erg leuk. Het geeft een kijkje achter de schermen bij vele designers, welke werkzaam zijn vanaf deze lokatie. Zwevende kantoren, overal werkmateriaal, machines en bovenal………. leuke designers.

Probeer zeker nog even te gaan kijken. De Dutch Design Week is nog tot en met zondag 26 oktober. Kijk voor extra info op www.ddw.nl

foto 2 kopie   Wat origineel, voor mij echt Going Dutch !

foto 1     foto 2

Kirstie van Noort                                           H + E Studio

 foto 5    www.FIGR1.com

foto 1 kopie 2   Helemaal te gek, de lampen van Sander Wassink

foto 4     foto 3

Deze lampen zijn stuk voor stuk gemaakt van recyclebare materialen. Zoek zelf je glaasje, karafje of flesje uit ……….. voor € 260,- heb jij iets bijzonders in huis. www.sanderwassink.nl

Heb jij nog een leuke tip ? Deel deze dan zeker met ons !

 

 

Wist je dat …………….

Gepost op: 24-10-2014 12:30 door Esther Brattinga

er in Eindhoven een ontzettend leuke koffiebranderij is gevestigd, Stadsbranderij Eindhoven. Ik maakte kennis met dit leuke, enigszins verstopte plekje tijdens mijn eigen Dutch Design Week Inspiratietour.

Ga proeven, ruiken, leren en genieten van een heerlijk en bijzonder kopje koffie aan Bergstraat 14a te Eindhoven.

Enjoy !

www.stadsbranderij.nl

 

foto 2     foto 1

 

Dutch Design Week 2014

Gepost op: 13-10-2014 11:14 door Esther Brattinga

Schermafbeelding 2014-09-24 om 16.01.31

UP !

Ben jij een liefhebber van design en wil jij kennismaken met de grenzeloze mogelijkheden ! Ga dan zeker naar de Dutch Design Week in Eindhoven, van 18 tot en met 26 oktober.

Ik ben zeker weer van de partij ! Zondag 19 oktober ben ik uitgenodigd door het Perscentrum van de Dutch Design Week om weer heerlijk inspiratie op te doen en te schrijven over de Dutch Design Week. Hopenlijk kan ik ook jullie inspireren om zeker een dagje voor dit evenement uit te trekken. Maandag geef ik zelf een rondleiding aan een groep van 8 creatieven. Helemaal zin in !

Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.ddw.nl.

 

Persoonlijke wanddecoratie

Gepost op: 06-10-2014 18:52 door Esther Brattinga

Schermafbeelding 2014-09-24 om 16.21.31

Maak van je eigen foto’s een persoonlijke wanddecoratie. Een gloednieuw stoer, eigentijds product. Ik ben alvast enthousiast ! www.ogu.nu

Eén van hart !

Gepost op: 29-09-2014 17:02 door Esther Brattinga

foto

Cor Unum, een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch waar met veel passie en vakmanschap prachtig keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers wordt vervaardigd. Cor Unum – letterlijk: één van hart – wordt gedragen door velen: door ambassadeurs en studenten, door ontwerpers en vrijwilligers, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en professionals. Allen delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Dat is het verhaal van Cor Unum.

 

Schermafbeelding 2014-09-29 om 17.05.01     Schermafbeelding 2014-09-29 om 17.03.59

 

Schermafbeelding 2014-09-29 om 17.07.33     Schermafbeelding 2014-09-29 om 17.05.49

 

Ik maakte een jaar geleden kennis met Cor Unum en vond het meteen fantastisch. Mooie creaties met nog een mooiere gedachte. Natuurlijk kon ik het niet laten, ook in mijn kast prijkt een mooi kunstwerkje van mijn favoriete huisdiertje.

Wat nog veel leuker is, er zijn open dagen op vrijdag 28 november en zaterdag 29 november in De Gruyterfabriek in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben er zeker bij ! Kijk voor meer informatie op www.corunum-ceramics.nl.

Dag buiten, hallo binnen !

Gepost op: 24-09-2014 16:34 door Esther Brattinga

IMG_0235

De zomer is nu echt voorbij, we nestelen ons langzaam weer binnen.

Dit is ook de tijd, om je interieur weer even onder de loep te nemen. Zijn we nog blij met de sfeer die er heerst, missen we warmte of nog enkele sfeermakers ? Voor mij is eigenlijk het carpet een onmisbaar item in iedere woning. Een carpet maakt van jouw meubelen, wand en vloer een geheel en zorgt voor warmte en sfeer.

Ik heb in Keulen en Parijs, maar zeker ook in eigen land weer kunnen proeven van de prachtige, nieuwe collecies. Bijzondere technieken, kwaliteiten, structuren, patronen en kleuren. Van hoogpolig, verfijnd, stoer tot ook out of thé box. Een carpet kan volledig naar jouw wens gemaakt worden, van afmeting tot kleursamenstelling. Laat kleuren terugkomen die je altijd al mooi hebt gevonden, trend of niet ! Durf voor dat bijzondere carpet te gaan, kies niet alleen voor dat gekleurde kussentje in de bank.

Durf ! Maak met je carpet een statement. Dat je kunt zien, dat het jouw huis is ! En uiteraard waar je zelf heel blij van wordt.

foto 2     foto 1

Ik word altijd blij van de ontwerpen van Hella Jongerius. Een enorme inspiratiebron. Ze heeft weer een prachtige collectie ontworpen voor het merk Danskina. Kijk maar eens op www.danskina.nl voor deze mooie collectie. Laat je ook door Hella Jongerius inspireren op haar eigen site www.jongeriuslab.com.

Schermafbeelding 2014-09-24 om 15.09.42     1

Kies je toch liever voor een rustige basis, deze keuze is enorm. Met de stoere carpetten van Perletta en BIC Carpets, tot een zelf samen te stellen kleurenpallet en weving bij Carpet Sign. Denk ook eens aan een carpet in ronde vorm !

Schermafbeelding 2014-09-24 om 15.10.14

Hoe leuk is dit. Je carpet festonneren in een afwijkende kleur. Kies voor een basis tapijt op de gewenste maat en maak deze bijzonder.

Heb ik je al kunnen inspireren met een greep uit de vele mogelijkheden ? Ben je toe aan een mooi carpet en kom je er even niet uit ? Ik help je uiteraard graag en laat je kennis maken met de vele mogelijkheden.

Heb je zin in nog meer woon- en textielinspiratie ? Kijk eens op de site van textielontwerpster Mae Engelgeer, www.mae-engelgeer.nl. Top ! Ook gaat de Woonbeurs Amsterdam weer van start, van 30 september tot en met 5 oktober.

Veel plezier bij het winterklaar maken van jouw woning.